header onze club.jpg
Hoofdbestuur

Missie

Vanuit de traditie zitten voetbalclubs vrij sober in elkaar. Er wordt voetbal gespeeld (veelal door jongens en mannen) waarna men in de derde helft met een bezoek aan de kantine een sportieve inspanning afsluit. Logisch want zoals aangegeven wordt het lidmaatschap van een willekeurige voetbalclub al jaren zo ingevuld.

De maatschappij is veranderd. Voetbal is al lang meer dan een spelletje. De belangen op hoog niveau zijn gigantisch. De voorbeeldfunctie van voetballers en  popsterren wordt steeds bepalender. De maatschappij ontwikkelt zich op volle snelheid. Een aantal willekeurige voorbeelden: we zijn te dik, de kinderen zitten alleen maar achter de computer en zijn buiten niet meer te vinden, er is steeds meer agressie op de sportvelden, er is minder betrokkenheid, voetbal is bij dames enorm in ontwikkeling (de grootste sport door vrouwen beoefend, groter dan hockey) en de basisscholen zijn verplicht om kinderen van ’s ochtends tot ’s avonds op te vangen. Dit zijn juist de zaken waar DOSKO zich ook op richt en gaat richten. Een zogenaamde lifestyle voetbalclub die een verzamelplaats is voor iedereen binnen de familie en daar omheen. Het is niet alleen een sportieve maar ook een sociale ontmoetingsplaats, waarbij aandacht is voor de prestaties van de selectieteams en gezelligheid voor de recreatieteams. Het is een vereniging die mensen en kinderen inspireert en helpt te ontwikkelen.

Kernwaarden

Dit bovenstaande zit verankerd in 4 kernwaarden, die kenmerkend zijn voor onze vereniging en de basis vormen voor al het doen en laten, denken en handelen.

Historie: sv DOSKO heeft een zeer rijke historie waar met regelmaat op wordt teruggekeken en over gesproken. Zo heeft de vereniging in 2008 haar 100-jarig jubileum gevierd en heeft in de jaren 50 nog betaald voetbal gespeeld en heeft in Rinus Bennaars en Louis Overbeeke 2 internationals voort gebracht. In alles wat sv DOSKO doet schrijven ze historie.

Trots:  Leden van de vereniging zijn trots om lid te zijn van sv DOSKO. Dit geldt ook voor de grote aantallen supporters en de vele vrijwilligers. Dit wordt ook uitgestraald door iedereen die bij de vereniging is betrokken.

Gastvrij:  Iedereen is bij sv DOSKO van harte welkom. De leden zijn een afspiegeling van de maatschappij. Deze gastvrijheid vinden we ook belangrijk voor de ontvangst van de tegenstanders van sv Dosko, zowel op het veld als in de kantine.

Prestatie:  Bij sv DOSKO heerst een cultuur van het echt willen winnen en het zo hoog mogelijk spelen. Dit laatste is zeker van toepassing op alle selectie elftallen. Met deze elftallen willen we zo hoog mogelijk voetballen, waarbij het 1e elftal  zoveel als mogelijk is samengesteld uit eigen jeugdleden.

Van links naar rechts.
Peter Wierckx (Algemene zaken), Jack Reijnders (Secretaris), Gaby Niemantsverdriet (Voorzitter), Ruud Brugmans (Commissaris Senioren / Wedstrijdsecretaris), Lianne Musters (Penningmeester).

Hoofdbestuur
Het bestuur heeft de dagelijkse leiding van de vereniging sv DOSKO en stuurt diverse commissies aan.

Iedere dinsdag van de even weken heeft het bestuur een vergadering. In de maand oktober van ieder jaar is er de algemene ledenvergadering.

Alle bestuursleden zijn regelmating op de vereniging aanwezig. Als u vragen of opmerkingen heeft dan zijn ze hiervoor altijd aan te spreken. Ook is het mogelijk om een mailtje te sturen of - voor echt dringende zaken - om hen even te bellen.
Daarnaast blijft de mogelijkheid om een afspraak te maken op een van de bestuursvergaderingen.

Gaby Niemantsverdriet - Voorzitter
Algemene zaken, sponsoring & PR